Horstroute lang = 95km

Horstroute kort = 65 km

Aanbevolen hoeveelheid: 1 picknick per persoon

Prijs per persoon, exclusief route en voertuig

Duur bezoek: +- 45 minuten

Reserveren verplicht!

 

Prijs per persoon exclusief voertuig & route

Duur bezoek +/- 45 minuten.

Reservatie is noodzakelijk.

Aanbevolen hoeveelheid: 1 picknick voor 2 personen

U kunt van deze picknick genieten tussen de appel- en perenbomen in fruitbedrijf Van Hellemont. In het bloesemseizoen, maar ook de rest van het jaar zal een picknick in deze schilderachtige omgeving zeker de smaakpapillen prikkelen.

Op aanvraag kan de picknick ook meegegeven worden voor onderweg. Indien u dit wenst, gelieve dan op voorhand contact op te nemen.

Wanneer je een rit voor slechts een halve dag hebt, wordt de picknick altijd meegegeven voor onderweg. 

Hagelandroute = 54km

Wijnroute = 35km

1 picknick per persoon

MEHARI huren - Holsbeek (Hageland) - halve dag

Vanaf € 140

Trek er een halve dag op uit met een Méhari!


Ook beschikbaar

#
#
Vanaf € 10

Picknick moederdag

#
Vanaf € 8

Picknick standaard

#
#
Vanaf € 16

Wijngaardbezoek luxe

#
#
#

Toer een halve dag rond in een Citroën Méhari als een echte Franse gendarme! Een originele beleving waar je nog lang aan zult terugdenken! Al vanaf € 70 p.p. voor een halve dag! Excl. route. Max. 2 personen per voertuig.


Ontdek op een originele manier het Hageland met een echte Franse old school Méhari, die zo weggeplukt lijkt te zijn uit een gendarmefilm! De Méharis bieden ruimte voor twee personen. De zijkanten kunnen erafgehaald worden voor nog meer rijplezier in open lucht! Bij wow-routes zijn er Méhari's verkrijgbaar in verschillende felle kleuren. 

Om de beleving compleet te maken, is er de mogelijkheid om één van onze boeiende uitgestippelde themaroutes als extra optie bij te boeken (prijs: € 15). Een tablet of gps wijst je dan de weg en een audiogids vertelt daarbij leuke verhalen en legendes over de streek.

Op al onze routes zijn arrangementen te verkrijgen. Je kunt een rondleiding op een wijngaard boeken of een lekkere luxepicknick reserveren. Laat je je liever culinair verwennen? Je komt langs authentieke horecazaken die heerlijke streekgerechten aanbieden.

Enkele van onze Méhari's kunnen ook gebruikt worden voor softroad. De softroadroute kan enkel geboekt worden voor groepen van 6 tot 12 personen. Je rijdt van de platgereden paden over bos, land- en veldweggetjes en langs de wijngaarden. Voorop rijdt een gids mee die de weg wijst. Gelieve ons te contacteren indien u hierin interesse heeft.

 


De Méhari is een personenauto van het merk Citroën die tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd. Deze lichtgewicht terreinauto werd gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar werd ook ingezet door het Franse leger en gendarmerie. De veelzijdigheid van de Méhari sprak ook in Europa wel aan. De jeugd, die juist in 1968 massaal in opstand kwam tegen de gevestigde orde, zag er toch nog meer antistatus in dan in de 2PK. Toch bleef het succes van de Méhari betrekkelijk bescheiden, want in 19 jaar werden er iets minder dan 145.000 van gebouwd.

De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt. De Méhari valt ook op door de dikwijls helle kleuren waarin hij verschijnt. Mooie namen die kleuren : Hopi (rood), Tibesti (groen), Montana (groen), Kirghiz (oranje), Kalahari (beige), Hoggar (beige), Atacama (geel), Azur (wit met blauw)

De Méhari werd veelvuldig gebruikt in de verschillende 'Le Gendarme'-films met Louis de Funès.
In The Life Aquatic with Steve Zissou wordt ook een Méhari de filmset opgevoerd.
Routes

Routes MEHARI huren - Holsbeek (Hageland) - halve dag

Legende

Mogelijke routes (incl. gps/tablet en audiogids):

- Horstroute

- Hagelandroute

- Wijnroute

- Softroadroute (incl. gids en activiteit)

Opgelet: de route dient extra geboekt te worden. Selecteer de optie bij je reservering (15€).

Prijs: Vanaf € 140 Bij verhuur voor een hele dag, is het vertrek om 10u voorzien. Bij verhuur voor een halve dag is het vertrek om 14u voorzien. Gelieve contact met ons op te nemen indien u een ander vertrekuur wenst. Gelieve 30 min. voor het vertrekuur aanwezig te zijn voor de briefing. Duur van de verhuur is max. 7u voor een hele dag en max. 4u voor een halve dag. Extra uren worden aangerekend aan € 50. Ten laatste om 18u moeten alle voertuigen terug in ons verhuurpunt zijn.


Startpunt van deze beleving: 

Wow-routes.com Holsbeek (Hageland) - Langestraat 40 C - 3220 Sint-Pieters-Rode


Interesse?     

Druk op de "BOEK NU"-knop op deze webpagina rechts bovenaan.
Wilt u deze of een andere beleving als een cadeaubon schenken? Ook dat kan!
U kan steeds contact met ons opnemen op +32 16 76 68 14 of reservatie@wow-routes.com


Prijzen huur Citroën Méhari (zonder route):

 • Vanaf € 140 voor een halve dag (gratis kilometers inbegrepen: 50 km)
 • Vanaf € 190 voor een hele dag in de week (gratis kilometers inbegrepen: 100 km) 
 • Waarborg : € 1.250
 

Inclusief

 • BA verzekering (uitbreidbaar naar omnium verzekering mits meerprijs)
 • Voertuig volgetankt bij vertrek. Gelieve volgetankt terug te brengen.

De wagens worden netjes verhuurd. Gelieve deze ook in goede staat terug te brengen.


Rijtijden:

 • Halve dag: de rit vindt plaats tussen 14u en 18u. Het precieze vertrek- en aankomstuur kunt u zelf bepalen. Het is ook mogelijk in de voormiddag te vertrekken, maar gelieve daarvoor op voorhand met ons contact op nemen, zodat wij dit kunnen inplannen.

 

Diversen 

 • Voertuigen altijd te huur onder voorbehoud van effectieve beschikbaarheid op moment van ingaan van de huurperiode.
 • Steeds identiteitskaart en rijbewijs voorleggen bij begin van de huur. Met een Belgisch of buitenlands autorijbewijs kan je een Méhari huren vanaf de leeftijd van 23 jaar. 
 • Hebt u veel voertuigen of andere voertuigen nodig? U kan ook voertuigtypes combineren. Wilt u dit voertuig geleverd krijgen op een andere plaats? Contacteer ons dan.
 • Uit de verhuurpunten starten ook themaroutes. Op elke route zijn er arrangementen te verkrijgen, die extra bijgeboekt kunnen worden.

 

Verhuurpunt Holsbeek (Hageland)

Vanharte welkom in ons verhuurpunt in Holsbeek in het Hageland. Wij zijn gelegen vlakbij het Kasteel van Horst,, de thuisbasis van de Rode Ridder. Ontdek het heuvelachtige landschap met wijngaarden, fruitbomen en mooie vergezichten. De ideale uitvalsbasis voor zowel een dagje uit met vrienden, familie of een teambuilding!

Bij verhuur voor een hele dag, is het vertrek om 10u voorzien. Bij verhuur voor een halve dag is het vertrek om 14u voorzien. Gelieve contact met ons op te nemen indien u een ander vertrekuur wenst. Gelieve 30 min. voor het vertrekuur aanwezig te zijn voor de briefing. Duur van de verhuur is max. 7u voor een hele dag en max. 4u voor een halve dag. Extra uren worden aangerekend aan € 50. Ten laatste om 18u moeten alle voertuigen terug in ons verhuurpunt zijn.
 • Langestraat 40 C
 • 3220 Sint - Pieters - Rode (Holsbeek)
 • 32 16 76 68 14
 • www.wow-routes.com
 • 9:00 - 18:00