Prijs per persoon exclusief voertuig & route

Duur bezoek +/- 45 minuten.

Reservatie is noodzakelijk.

Prijs per persoon, exclusief route en voertuig

Duur bezoek: +- 45 minuten

Reserveren verplicht!

 

Prijs per persoon, exclusief route en voertuig

U kunt van deze heerlijke picknick met verse streekproducten genieten tussen de appel- en perenbomen in fruitbedrijf Van Hellemont. In het bloesemseizoen, maar ook de rest van het jaar zal een picknick in deze schilderachtige omgeving de smaakpapillen prikkelen.

Op aanvraag kan de picknick ook meegegeven worden. Gelieve op voorhand contact met ons op te nemen wanneer u de picknick onderweg wenst op te eten. Wij geven u deze dan mee bij vertrek.

Wanneer je een rit voor slechts een halve dag hebt, wordt de picknick altijd meegegeven voor onderweg. 

Horstroute lang = 95km

Horstroute kort = 65 km

Horstroute - 2PK - hele dag

Vanaf € 195

Ontdek de Horstroute in een Citroën 2CV!


Eventueel kun je volgende extra opties toevoegen:

#
#
Vanaf € 16

Wijngaardbezoek luxe

#
Vanaf € 8

Picknick standaard

#
#

Ontdek met een "geitje" de mooie streek rond het Kasteel van Horst! Met gps/tablet en audiogids. Al vanaf € 49 p.p. voor een hele dag! Max. 4 personen per voertuig.


De Rode Ridder galoppeert je vanuit 'zijn' kasteel tegemoet. Hij (of de audiogids die je huurde) vertelt je leuke verhalen over de streek en een interactieve tablet of roadbook wijst je de weg. Je wordt meegenomen langs heuvelende wijngaarden, kastelen, vergezichten en uitgestrekte fruitboomgaarden. 

Het Hageland - de streek rond het kasteel van Horst - is vermaard voor haar wijngaarden. De route voert je langs enkele wijngaarden (Danouise en Liemau), waar je - mits reservatie - een rondleiding met proeverij kunt doen . Als je graag alles te weten wilt komen over wijn, kun je bovendien stoppen aan het (gratis) wijnbezoekerscentrum in Wezemaal (opgelet: check op voorhand de openingsuren). 

Zin in een lekker streekbiertje of een gezellig terrasje? Je kunt een rustpauze inlassen in één van de oude, historische horecazaken.  Bezoek een echte Hagelandse hoevebrouwerij (het Craywinkelhof) of één van de twee oude, gerestaureerde molens (Gempemolen en de Moedermeulen). Liefhebbers van gastronomie kunnen terecht in het Wagenhuis aan het Kasteel van Horst. Probeer ook zeker het Horstbier, een plaatselijke lekkernij die hier gebrouwd wordt.

Wie nog meer lekkernijen uit de streek wil proeven, kan een picknick van Fruitbedrijf Van Hellemont reserveren. Speciaal tijdens het bloesemseizoen, maar ook het hele jaar door kom je op deze mooie locatie tussen de appel- en perenbomen helemaal tot rust, terwijl je van lekkere streekproducten geniet.

Je ontmoet onderweg misschien een heks, alvermannekes én de Duivel in hoogsteigen persoon. 


Onze volledig gerestaureerde Citroën 2cv’tjes staan garant voor een unieke belevenis en stralen pure nostalgie uit. Hun dak, dat opengezet kan worden, leent zich perfect om ten volle van het weer te kunnen genieten.

De afkorting 2PK staat voor "twee paardenkracht". De 2PK werd geproduceerd tussen 1948 en 1990. In die periode zijn er zo'n 4 miljoen van gebouwd.

Er werd beslist een kleine auto te ontwikkelen die geschikt diende te zijn voor het ruige Franse platteland. Op basis van marktonderzoek werd besloten dat het een voertuig moest worden dat twee boeren met 50 kilogram aardappelen kon vervoeren of een vat met 50 liter wijn. De vering moest hierbij zo goed zijn dat eieren in een mand niet zouden breken. Overige eisen waren dat de auto vooral zuinig, betrouwbaar, goedkoop en eenvoudig te bedienen moest zijn: een boerin moest ermee naar de markt kunnen rijden. Ook moest de boer er in passen met zijn zondagse hoed op zodat hij per auto naar de kerk kon.

Het uiterlijk van de wagen werd niet belangrijk geacht. In Frankrijk heeft de 2CV de bijnaam "La Deuche", in België is het "de Geit" , in Nederland "Eend" of "Lelijke Eend"', in Duitsland werd het "Ente" en in Engeland "Tin Snail" (blikken slak).
Routes

Routes Horstroute - 2PK - hele dag

Legende

Referentiepunten Plaats KM 
01. Vertrek Wow-routes.com St.-Pieters-Rode 0
02. Bij Boeres / In de Ster Wezemaal 9
03. Bed van Napoleon Linden 17
04. Craywinkelhof   27
05. Gempemolen  St.-Joris-Winge 28
06. Fruitbedrijf Vanhellemont  Meensel-Kiezegem  44
07. Wijndomein Danouise Houwaart 55
08. De Moedermeule Gelrode 70
09. Kasteel van Horst Holsbeek 76
10. Aankomst Wow-routes.com St.-Pieters-Rode 79

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs: Vanaf € 195 Bij verhuur voor een hele dag, is het vertrek om 10u voorzien. Bij verhuur voor een halve dag is het vertrek om 14u voorzien. Gelieve contact met ons op te nemen indien u een ander vertrekuur wenst. Gelieve 30 min. voor het vertrekuur aanwezig te zijn voor de briefing. Duur van de verhuur is max. 7u voor een hele dag en max. 4u voor een halve dag. Extra uren worden aangerekend aan € 50. Ten laatste om 18u moeten alle voertuigen terug in ons verhuurpunt zijn.


Interesse?     

Druk op de "BOEK NU"-knop op deze webpagina rechts bovenaan.
Wilt u deze of een andere beleving als een cadeaubon schenken ? Ook dat kan!
U kan steeds contact met ons opnemen op +32 16 76 68 14 of via de contactlink.

Inclusief

  • BA verzekering (uitbreidbaar naar omnium verzekering mits meerprijs)
  • Voertuig volgetankt bij vertrek. Gelieve volgetankt terug te brengen.

De wagens worden netjes verhuurd. Gelieve deze ook in goede staat terug te brengen.

Rijtijden:

  • Hele dag: van 10u tot 17u

 Afstand:

  • Horstroute lang = 85 km

Wegwijs:

  • Via gps/tablet met audiogids  (Talen: NL-ENG-FR)
  • Aternatief: het is ook mogelijk om de route met een roadbook te volgen. Neem contact met ons op indien u dit wenst.

Diversen

  • Voertuigen altijd te huur onder voorbehoud van effectieve beschikbaarheid op moment van ingaan van de huurperiode.
  • Steeds identiteitskaart en rijbewijs voorleggen bij begin van de huur. Met een Belgisch of buitenlands autorijbewijs kan je een 2PK huren vanaf de leeftijd van 23 jaar. 
  • Hebt u veel voertuigen of andere voertuigen nodig? U kan ook voertuigtypes combineren. Contacteer ons dan.
  • Op elke route zijn er arrangementen te verkrijgen. 
Verhuurpunt Holsbeek (Hageland)

Vanuit ons verhuurpunt in Holsbeek ontdekt u het Hageland, thuisbasis van de Rode Ridder. Wij nemen u mee langs heuvelende wijndomeinen, kastelen, vergezichten en uitgestrekte fruitboomgaarden. Kortom, de ideale uitvalsbasis voor zowel een romantisch dagje uit als een groepsevent!

Bij verhuur voor een hele dag, is het vertrek om 10u voorzien. Bij verhuur voor een halve dag is het vertrek om 14u voorzien. Gelieve contact met ons op te nemen indien u een ander vertrekuur wenst. Gelieve 30 min. voor het vertrekuur aanwezig te zijn voor de briefing. Duur van de verhuur is max. 7u voor een hele dag en max. 4u voor een halve dag. Extra uren worden aangerekend aan € 50. Ten laatste om 18u moeten alle voertuigen terug in ons verhuurpunt zijn.